Μπεκρή μεζέ της Ζαννέτ
2013-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.μουστάρδα
1φλ.κόκκινο κρασί
2φλ.χυμός ντομάτας
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2φύλλα δάφνης
1ξυλαράκι κανέλλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε λίγο νεράκι, τα φύλλα δάφνης και το ξυλαράκι κανέλλας και σιγομαγειρεύουμε περίπου 1 ½ ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και την κανέλα και σερβίρουμε με ρυζάκι.