Γεμιστό αρνίσιο μπούτι
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1αρνίσιο μπούτι περίπου 2κιλά
3σκελ.σκόρδο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
200γρ.φέτα
2κ.σ.δενδρολίβανο
1κ.σ.ρίγανη
3κ.σ.μουστάρδα
Λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζητάμε από το χασάπη να μας ξεκοκαλίσει το μπουτάκι χωρίς να το κόψει στη μέση. Το τοποθετούμε στον πάγκο. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το κρεμμύδι, 1κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με αυτό το μπούτι, το διπλώνουμε και το δένουμε με σπάγκο σφιχτά στα 2 άκρα. Το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο δενρολίβανο και λίγο αλατοπίπερο. Το βάζουμε στο ταψί, ρίχνουμε λάδι και λίγο νερό και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ½ ώρα. Κατόπιν αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλη μισή ώρα. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.