Αρνάκι κλέφτικο στη γάστρα
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό αρνί
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
Χυμό 1 λεμονιού
1/2κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ.ρίγανη
Λάδι
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1φλ.χυμό ντομάτας
200γρ.φέτα σε κύβους
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το αρνάκι στη γάστρα το λαδώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και την κανέλα. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο νερό, να καλύψει το μισό κρέας. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στους 220C για 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε άλλα 10-15 λεπτά να λιώσει λίγο το τυράκι.