Πλευρώτους με ντοματίνια και δενδρολίβανο
2013-05-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό μανιτάρια πλευρώτους
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2κλωνάρια δενδρολίβανο τα φύλλα του
1κλωνάρι θυμάρι τα φύλλα του
Λάδι
Αλατοπίπερο
15ντοματίνια ολόκληρα
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με άφθονο νερό και αφαιρούμε την άκρη από το χοντρό κοτσάνι Βάζουμε λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελάχιστα το σκόρδο για να μην μαυρίσει και μυρίσει άσχημα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Βήμα 2
Αφήνουνε να σοταριστούν μαζί με τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δενρολίβανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατέυουμε. Τα αφήνουμε όλα μαζί 20 λεπτά να ψηθούν αλλά να μείνουν ζουμερά. Τα σερβίρουμε ζεστά.