Χοιρινό τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.αμπελόφυλλα ζεματισμένα και στραγγισμένα καλά
4μπριζόλες χοιρινές λαιμού χωρίς κόκκαλο
150γρ.ρεγκάτο τριμμένο
3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2ντομάτες κομμένες σε φέτες
1κ.σ.θυμάρι ξερό
Αλατοπίπερο
Λάδι
1κ.γλ.λεμονόχαρτο τουρσί ή ξύσμα λεμονιού
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
250γρ.γιαούρτι στραγγιστό
1κ.σ.αλεύρι
Χυμό 1 λεμονιού
1κρόκο αυγού
1φλ.ζωμό λαχανικών
Αλατοπίπερο
Αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο και 4 λαδόκολλα Βάζουμε πρώτα το αλουμινόχαρτο και από πάνω τη λαδόκολλα. Απλώνουμε 3 αμπελόφυλλα και τοποθετούμε από μια μπριζόλα. Βάζουμε σε ένα βάζο λάδι,το λεμονόχορτο,το αλατοπίπερο,το σκόρδο και το θυμάρι. Ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε με λίγο από το μείγμα λαδιού σε κάθε μπριζόλα. Πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και καλύπτουμε με φέτες ντομάτας. Από πάνω τοποθετούμε άλλα 3 αμπελόφυλλα. Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε και με τις άλλες μπριζόλες με τον ίδιο τρόπο. Τα τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 60 λεπτά και άλλα 10 με το αλουμινόχαρτο ανοιχτό. Εντωματαξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Διαλύουμε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας διαρκώς για 10 λεπτά. Σερβίρουμε το χοιρινό με σάλτσα στο πλαί.