Χοιρινό μπούτι με αγκινάρες και άνιθο
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/2κιλό μπούτι χοιρινό
8καρδιές αγκινάρας
Λάδι αλατοπίπερο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
4κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1/2ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1κ.σ.μουστάρδα πικάντικη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το μπούτι στη γάστρα και γύρω γύρω τις αγκινάρες. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τον άνιθο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λαδάκι και 1 ποτήρι νερό. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 220C για 2 ώρες. Σερβίρουμε το κρεατάκι μας κομμένο σε λεπτές φέτες με τις αγκινάρες και το ζουμί που έμεινε μέσα στη γάστρα το ανακατεύουμε με τη μουστάρδα και περιχύνουμε με αυτό το κρέας ή το βάζουμε σε ένα μπωλάκι στη μέση του τραπεζιού για να βάζει ο καθένας όσο θέλει.