Συκώτι μοσχαρίσιο μπουκίτσες λεμονάτο με θυμάρι
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό συκώτι
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
Χυμό 2 λεμονιών
Αλατοπίπερο
3κ.σ.λάδι
1κ.σ. θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το συκώτι σε μπουκίτσες. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και το σωταρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε και λίγο νεράκι, περίπου 1 ποτήρι και αφήνουμε να σιγοβράσει, για 30 λεπτά. Τσεκάρουμε ανακατεύοντας να μην κολλήσει και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα. Σερβίρουμε με ρυζάκι.