Αρνάκι φρικασέ
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 κιλά αρνάκι (μπούτακι )
2 μαρούλια
200 γρ. σέλινο
1 ματσάκι άνηθο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αβγά
αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
½ φλ. ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε το σέλινο και τα μαρούλια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες , το πλένουμε και το σοτάρουμε ελαφρά με λίγο από το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι βραστό νερό. Αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνιθο ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο . Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, περίπου 40-45 λεπτά ετοιμάζουμε το αβγολέμονο: χτυπάμε τα αβγά με το χυμό του λεμονιού με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγο από το ζωμό του φαγητού, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αβγολέμονο, το αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην κόψει, και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.