Μοσχάρι με δαμάσκηνα στη γάστρα
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
2 κρεμμύδια
3κ.σ. μαιντανός ψιλ/νος
4κ.σ.λάδι
2κ.γλ.garaam masala
1 συσκ.χυμό ντομάτας
1 ποτ.κόκκινο κρασί
Αλατοπίπερο
3 καρότα
5 πατάτες
1/2φλ.δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σωτάρουμε το κρέας μας σε 3κ.σ. λάδι, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τον μαιντανό ψιλοκομμένα να σωταριστούν και αυτά. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη σάλτσα,το αλατοπίπερο, το garaam masala και 1-1 ½ ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν, περίπου 40 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα κόβουμε, όχι πολύ λεπτά. Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Μεταφέρουμε το κρέας μας , τις πατάτες και τα καρότα στη γάστρα. Προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά λάδι και ½ ποτήρι νερό και ψήνουμε τους 200C για 1 ½ ώρα