Μοσχάρι teriyaki με σπανάκι και μανιτάρια
2013-06-16- Κουζίνα: Κινέζικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2kg.μοσχάρι σπάλα
2κ.σ.λάδι
1κ.σ.σουσαμέλαιο
2 φλ.σπανάκι αχνισμένο
1 συσκ.μανιτάρια σε φετάκια
50γρ.αμύγδαλα φιλέ
1κ.γλ.ζάχαρη άχνη
1κ.σ.soya sauce
1κ.σ.teriyaki sauce
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω το κρέας μου,να πάρει χρώμα αρκετά από όλες τις πλευρές.Το αφαιρώ από το τηγάνι. Στο ίδιο λάδι βάζω τα αμύγδαλα,να καβουρδιστούν κι αυτά ελαφρά και τα αφαιρώ από το τηγάνι. Συμπληρώνω το σουσαμέλαιο και σοτάρω εκεί τα μανιτάρια και το σπανάκι.Βάζω επίσης την ζάχαρη και τη soya sauce και αφήνω να ψηθούν περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια βάζω πάλι το κρέας μου-το οποίο έχω κόψει σε φετούλες- και την teriyaki και σιγοβράζω για άλλα 20-25 λεπτά. Στο τέλος βάζω και τα αμύγδαλα και σερβίρω.