Μοσχάρι με αρακά κοκκινιστά
2013-06-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/2 κιλό φρέσκο αρακά ή 3/4 κιλού κατεψυγμένο
1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, σε μερίδες
2/3 κούπας λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκες ή 400 γρ. κονσέρβας πολτοποιημένες
2 κουταλιές κέτσαπ
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίστε τον αρακά, πλύντε και στραγγίστε τον. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα, επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προς το τέλος, ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το κι αυτό, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε τις ντομάτες, την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε το φαγητό 40' περίπου ή ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας. Ρίξτε τον αρακά, το μαϊντανό και 1 1/2 κούπα ζεστό νερό. Ανακατέψτε ελαφρά και σιγοβράστε, ώσπου να μαλακώσουν το κρέας και ο αρακάς και να μείνουν με πολύ λίγη σάλτσα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι ο αρακάς.