Loader

Χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα πορτοκάλι

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1 κιλό χοιρινή πανσέτα σε ένα ενιαίο κομμάτι χωρίς κόκαλα
500 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο
χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 αστεροειδείς γλυκάνισοι
5 γαρίφαλα
150 γρ. μέλι
3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Γι' αυτή τη συνταγή θα ζητήσετε από τον χασάπη σας ένα ενιαίο κομμάτι χοιρινής πανσέτας χωρίς κόκαλο. Ετοιμάστε τη μαρινάδα: Ανακατέψτε το χυμό πορτοκαλιού με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τζίντζερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τους αστεροειδείς, τα γαρίφαλα, την κανέλα και το μέλι. Βάλτε την πανσέτα σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και περιχύστε την με τη μαρινάδα. Σκεπάστε με μεβράνη τροφίμων και αφήστε το κρέας στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες πριν το μαγειρέψετε. Πριν μαγειρέψετε το κρέας, βγάλτε το από τη μαρινάδα, σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας και τυλίξτε το ρολό. Βάλτε το ρολό στο ταψί και ρίξτε τα υγρά της μαρινάδας. Προσθέστε το ξίδι μπαλσάμικο, τη σόγια σος και 1 φλιτζάνι νερό. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 ώρα. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο, ρίξτε στο ταψί τα μανιτάρια κομμένα στη μέση ή σε τέταρτα και συνεχίστε το ψήσιμο για μισή ώρα ακόμη. Οταν ψηθεί το κρέας, κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με τα μανιτάρια και τη σάλτσα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *