Πατατόπιτα γυμνή με πολλά τυριά
2013-06-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες σε πουρέ
3κ.σ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί
Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί
1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο
1 ½ φλ. διάφορα τυριά τριμμένα (εγώ έβαλα ότι είχα στο ψυγείο, ρεγκάτο, πεκορίνο, γκούντα και γραβιέρα)
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
4αυγά χτυπημένα
1/2φλ.γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα τυριά, τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Το μεταφέρουμε στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.