Λαχανόπιτα με σελινόριζα
2013-06-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες (περιέχει 5 φύλλα)
Λάδι
Αλατοπίπερο
3φλ.λάχανο ψιλ/νο
1μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες
1μικρή σελινόριζα τριμμένη
1μεγάλο καρότο τριμμένο
1/2φλ.νερό
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1/2φλ.κασέρι τριμμένο
3αυγά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάχανο, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα μαζί με το νερό και τα αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά , τα τυριά και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα κρατάμε στην άκρη. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και απλώνουμε τα 3 φύλλα, σταυρωτά, λαδώνοντας τα πριν βάλουμε το επόμενο. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε από πάνω το 4ο φύλλο, το λαδώνουμε και τελειώνουμε με το τελευταίο. Γυρίζουμε τα φύλλα όμορφα προς τα μέσα και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με νερό ανακατεμένο με λάδι. Την χαράσουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.