Loader

Τάρτα με κολοκυθάκια κατίκι και γιαούρτι

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:30 ω
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΠΡΙΖΕ ΖΥΜΗ

250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80γρ.λάδι και 1κ.σ.για την ταρτιέρα

50ml γάλα

1αυγό

1πρέζα αλάτι

1κ.γλ.ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3μεγάλα κολοκυθάκια τριμμένα και στυμμένα

200γρ.γιαούρτι στραγγιστό

200γρ.κατίκι

Αλατοπίπερο

2αυγά χτυπημένα

1.2κ.γλ.μοσχοκάρυδο

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το λάδι. Το ζυμώνουμε ελαφρά με τα δάχτυλα μας να θρυμματιστεί. Αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε το γάλα και το αυγό. Δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια ελαφρά χωρίς να το ζυμώσουμε πολύ δυνατά. Το μεταφέρουμε σε διαφανή μεμβράνη και το πιέζουμε να ενωθεί καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Εντωματαξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά με το κατίκι , το γιαούρτι ,τον μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στρώνουμε τη ζύμη μας σε λαδωμένη ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση όπου και απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *