Καλοκαιρινή ντοματόπιτα
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1δόζη ζύμη για φύλλο πίτα με παρμεζάνα (βλέπε ZannetCooks.com)
1/2κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.ρίγανη
2κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
Μια πρέζα ζάχαρη
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
1/2φλ.γκούντα τριμμένο
350γρ.φέτα θρυμματισμένη
1αυγό χτυπημένο για την επάλειψη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Τα αφήνουμε περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το μείγμα ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα και στρώνουμε το ένα σε λαδωμένο ταψί. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα όμορφα και αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Τρώγεται ζεστή και κρύα.