Κρεμμυδοπιτάκια με τυρί κρέμα
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακέτο σφολιατάκια
1κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
100γρ.τυρί κρέμα
3μεγάλ κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
Σουσάμι για το πασπαλίσμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με λίγο νεράκι να βράσουν και να μαλακώσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε, τα ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Αλείφουμε ένα ένα τα σφολιατάκια με τυρί κρέμα και ρίχνουμε από μια κουταλίτσα από τα κρεμμύδια στην άκρη του καθενός. Τα κλείνουμε στη μέση και με ένα πιρούνι τα πιέζουμε να κλείσουν καλά και οι άκρες. Τα τοποθετούμε σε ταψί και με ένα πινέλο τα αλείφουμε από πάνω με νερό ανακατεμένο με λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C