Ψωμί σπανακόπιτα
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1στρογγυλό καρβέλι
2φλ.σπανάκι ψιλ/νο
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1πράσο κομμένο σε ροδέλες
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.ρύζι νυχάκι
1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
2αυγά
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το πάνω μέρος από το καρβέλι και αφαιρούμε προσεχτικά την ψίχα. Κρατάμε λίγο για το τέλος. Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το σπανάκι. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και το ρύζι και αφήνουμε να αχνίσουν όλα μαζί για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα αυγά χτυπημένα και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το κενό που δημιουργήσαμε στο καρβέλι Πασπαλίζουμε λίγη θρυμματισμένη ψίχα και ψήνουμε στους 190C για 40 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε φέτες για να σερβίρουμε.