Πιπερόπιτα σπέσιαλ
2013-06-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακέτο σφολιάτα
1κόκκινη, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλ/νη
Λάδι
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
250γρ.φέτα θρυμματισμένη
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλ/νο
2αυγά χτυπημένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, τη φέτα και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το ένα φύλλο δε λαδωμένο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και πιέζουμε όμορφα προς τα μέσα όσο από το φύλλο περισσεύει. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και με το πινέλο αλείφουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.