Μπαστουνάκια με γέμιση χωριάτικης
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
12ελιές Καλαμών ψιλ/νες
1μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
1/2αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
1κ.γλ.ρίγανη
Αλατοπίπερο
Λίγο λάδι για το λάδωμα
ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ
200γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3φλ.παρμεζάνα τριμμένη
1/2κ.γλ.αλάτι
1/2φλ.λάδι
1/2φλ.κρασί λευκό
1πρέζα ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση. Ετοιμάζουμε το φύλλο ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά για το ζυμάρι,. Τα ζυμώνουμε και ετοιμάζουμε ένα ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στα χέρια. Το κόβουμε σε μπαλίτσες μεγέθους 1 καρυδιού. Με τον πλάστη ανοίγουμε φυλλαράκια και τις γεμίζουμε με 1 κουταλιά από τη γέμση. Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψάκι. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με λίγο επιπλέον λαδάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 35 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.