Κρεατόπιτα με καρότα και ρύζι
2013-06-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2δόσεις ζύμης γιαουρτένιας
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400γρ.χοιρινό (ή 1 ½ φλ.μαγειρεμένο χοιρινό που περίσσεψε ψιλ/νο)
1κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
5καρότα τριμμένα
2κ.σ.κουκουνάρι
1κ.σ.σταφίδες μαύρες
2αυγά
1/2φλ.κρέμα γάλακτος
1φλ.ρεγκάτο τριμμένο
Αλατοπίπερο
1/2φλ.ρύζι γλασέ
2κ.σ.γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη γέμιση βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα. Αν το χοιρινό που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ωμό βάζουμε και σοτάρουμε πρώτα το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, έπειτα το κρεμμύδι και τα καρότα και λίγο νεράκι για να ψηθεί το κρέας μας. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά άλλα 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει ρίχνουμε το 1 αυγό χτυπημένο , την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Αν το κρέας μας είναι ήδη μαγειρεμένο σε αυτή τη φάση ρίχνουμε και το χοιρινό και το ανακατέυουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο που έχουμε ανοίξει σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και με τα δάκτυλα πιέζουμε τις άκρες προς τα μέσα. Με ένα πινέλο αλείφουμε με το άλλο αυγό ανακατεμένο με το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για45 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε την πίτα ζεστή η κρύα.