Κρεατόπιτα με τραχανά
2013-06-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 πακ.σφολιάτα
2φλ.χοιρινό βρασμένο(που περίσσεψε απο το χοιρινό που έκανα στο φούρνο)
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά ψιλ/νες
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κουτί σάλτσα ντομάτας
200γρ.γκούντα τριμμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, κατα προτίμηση μαλακό)
3κ.σ.τραχανάς ξινός
αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
Tips: Aν χρειαστεί τοποθετούμε το ταψάκι μας κ στο κάτω μέρος του φούρνου κανα δεκάλεπτο πριν τον σβήσουμε , για να σιγουρευτούμε οτι θα ψηθεί και η κάτω πλευρά
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Μόλις μαραθούν, ανακατεύουμε με το κρέας που το έχουμε λιανίσει-το χοιρινό θα είναι σαν ίνες. Προσθέτουμε την σάλτα μας, το αλατοπίπερο και τον τραχανα. Ανακατεύουμε καλα και προσθέτουμε και το τυρί. Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση. Κλείνουμε με το άλλο μας φύλλο και ενώνουμε τις γωνίες όμορφα καθώς και όσα σημεία γύρω γύρω είναι ανοιχτά. Με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω στο φύλλο 1κ.σ. λάδι και 2κ.σ. νερό που έχουμε αναμίξει και χαράζουμε περίπου σε σημεία που θα κόψουμε τα κομμάτια μας, πολύ ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Καλή σας επιτυχία :)))