Χωριάτικη πλιγουροσαλάτα
2013-06-27- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 6λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.πλιγούρι
20ντοματίνια κομμένα στη μέση
10ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
1/2φλ.φέτα θρυμματισμένη
1/2φλ.μαρούλι ψιλ/νο
1στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΟ DRESSING
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.ρίγανη
1κ.σ.μουστάρδα
Χυμό 1 λεμονιού
1/2κ.σ.ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 5-6 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις λωρίδες κοτόπουλου καλά απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και το φυλάμε σε ζεστό μέρος. Βάζουμε σε μπολ το πλιγούρι, τη φέτα, τα ντοματίνια, το μαρούλι και τις ελιές. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το dressing σε βάζο με καπάκι και τα ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε σαλατιέρα και ακουμπάμε στην κορυφή τα κομμάτια του κοτόπουλου για να σερβίρουμε.