Μεσογειακή τονοσαλάτα
2013-06-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
100γρ.ζυμαρικά βίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κονσέρβα τόνος σε λάδι
3κ.σ.αρακάς βρασμένος
3λιαστές ντομάτες κομμένες στη μέση
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
1κ.σ.βασιλικός φρέσκος ή ξερός
1/3φλ.λάχανο ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις βίδες και το λάχανο σε βαθύ πιάτο. Διασκορπίζουμε τον αρακά και τις λιαστές ντομάτες. Ρίχνουμε μέσα στο πιάτο τον τόνο στραγγισμένο από το λάδι του. Σε βάζο με καπάκι βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το λιωμένο σκόρδο και το αλατοπίπερο. Το ανακινούμε καλά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα μας. Την ανακατεύουμε, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και σερβίρουμε, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.