Cucidati*
2013-07-01- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
4φλ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου
2/3φλ.ζάχαρη
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1πρέζα αλάτι
4αυγά
200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
100γρ.κουβερτούρα
1/2φλ.αμυγδαλόψιχα ελαφρά καβουρδισμένη
1/3φλ.βερύκοκα ξερά
1/4φλ.σταφίδες ξανθές
250gr.ξερά σύκα
1/4φλ.ρούμι
1κ.γλ.κανέλα
1αυγό χτυπημένο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Ζάχαρη άχνη
Χρωματιστή τρούφα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη με τελευταίο το αλεύρι για να δούμε πόσο θα πάρει. Τα ζυμώνουμε να ενωθούν καλά όλα μαζί και τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Εντωμεταξύ βάζουμε στο multi λίγα λίγα την κουβερτούρα, την αμυγδαλόψιχα, τα βερύκοκα, τις σταφίδες και τα σύκα. Τα μεταφέρουμε όλα σε μπολ και προσθέτουμε το αυγό και το ρούμι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και απλώνουμε κομμάτια από τη ζύμη, σε μακρόστενα φύλλα. Προσέχουμε ανοίγοντας το να έχει μπόλικο αλεύρι ώστε να μην κολλήσει το φύλλο. Κόβουμε κάθε φύλλο σε λωρίδες περίπου 3 δάχτυλα και γεμίζουμε κατά μήκος με τη πάστα που ετοιμάσαμε. Κλείνουμε το φύλλο σε ρολάκι και πιέζουμε με τα δάχτυλα να κλείσει καλά. Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μπουκίτσες 2 δάχτυλα περίπου. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά. Τα μεταφέρουμε αμέσως σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και χρωματιστή τρούφα.