Μανιταροσαλάτα
2013-07-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
400γρ.μανιτάρια πορτομπέλο φρέσκα
Λάδι
1κ.σ.Ξύδι
1κ.σ.μουστάρδα
1/2κ.σ.ζάχαρη
Αλατοπίπερo
1/2κ.σ.βασιλικός ξερός
15 ελιές μαύρες
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένω και στεγνώνω καλά τα μανιτάρια. Ρίχνω λίγο λάδι σε αντικολλητικό και τα σωτάρω καλά. Τα βγάζω στην άκρη με μια κουτάλα. Σε ένα βαζάκι ανακατεύω καλά το ξύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Περιχύνω με αυτό το μείγμα τα μανιτάρια και τα αφήνω στο ψυγείο 1-2 ώρες. Πριν σερβίρω τα τοποθετώ σε σαλατιέρα και συμπληρώνω τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες.