Loader

Σκορδόψωμο με ψητό σκόρδο

2013-07-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

15φέτες μπαγιάτικο ψωμί

1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1κεφάλι σκόρδο ολόκληρο

2κ.σ.λάδι

3κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

1πρέζα αλάτι

1φλ.γκούντα τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το σκόρδο σε ένα αλουμινόχαρτο και το περιχύνουμε με το λάδι. Κλείνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το καθαρίζουμε από τα φλούδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά το σκόρδο, το βούτυρο, το αλάτι, τον μαϊντανό και το τυρί. Αλείφουμε με αυτό το μείγμα τις φέτες του ψωμιού και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 3-4 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *