Κρεμμυδοπίτσα
2013-07-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.γιαούρτι
Λάδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
200γρ.τυρί τριμμένο ρεγκάτο ή κασέρι
200ml κρέμα γάλακτος
2αυγά
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα κρεμμύδια με νερό σε κατσαρόλα να μαλακώσουν. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, λίγο λάδι και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μια ζύμη απαλή και αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ένα ταψάκι μακρόστενο και στρώνουμε μέσα τη ζύμη. Αν χρειαστεί την ανοίγουμε με τον πλάστη. Σουρώνουμε τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Απλώνουμε το τυρί και από πάνω περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με τα αυγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.