Dip ψητής πιπεριάς και μελιτζάνας
2013-07-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
5πιπεριές Φλωρίνης
1μεγάλη μελιτζάνα
6ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
5σκελ.σκόρδο
2κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
1κ.σ.πάπρικα
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια. Κόβουμε η μελιτζάνα στη μέση. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τις κομμένες πλευρές προς τα κάτω. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν οι πιπεριές και να μαλακώνει η μελιτζάνα. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε τις πιπεριές σε μια σακούλα και την κλείνουμε καλά. Μετά από 10-15 λεπτά τις βγάζουμε και αφαιρούμε την πέτσα τους. Τα βάζουμε σε ξύλο κοπής μαζί με την ψίχα από τη μελιτζάνα και τα ψιλοκόβουμε. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και κατόπιν το σερβίρουμε κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου με κριτσίνια, κράκερς ή πιτάκια.