Dip φέτας με πιπεριά Φλωρίνης και μέλι
2013-07-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πιπεριά Φλωρίνης
1μέτρια βραστή πατάτα
60γρ.φέτα
2κ.σ.γιαούρτι
Χυμό μισού λεμονιού
Αλατοπίπερο
1/4κ.γλ.μπούκοβο
2κ.σ.μέλι
1/4κ.γλ.τσίλι σκόνη
2κ.σ.λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε την πιπεριά σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 15 λεπτά. Την βάζουμε σε μια σακούλα για 5-6 λεπτά, την βγάζουμε και την ξεφλουδίζουμε. Την ρίχνουμε στο multi μαζί με τη φέτα, την πατάτα, το γιαούρτι, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο. Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπρίκι και το ανακατεύουμε με το τσίλι. Μεταφέρουμε το dip σε μπολάκι σερβιρίσματος και από πάνω περιχύνουμε το μείγμα μελιού για να σερβίρουμε.