Αγγουράκια τουρσί
2013-07-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
5Μικρά αγγουράκια με τη φλούδα κομμένα σε λεπτές φέτες
1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2κ.σ.αλάτι
1 ½ φλ. ξύδι από λευκό κρασί
1φλ.ζάχαρη
2κ.γλ.σπόροι μουστάρδας
2δαφνόφυλλα
1/2κ.γλ.σπόροι κόλιαντρου
1/2γλ.σπόροι κουρκουμά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αγγουράκια και το κρεμμύδι και τα πασπαλίζουμε με το αλάτι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες. Κατόπιν τα σουρώνουμε και τα ακουμπάμε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν τελείως. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζουμε να ζεσταθούν ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αγγουράκια και το κρεμμύδι και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε καθαρά γυάλινα βάζα που έχουν καπάκι για να κλείσουν ερμητικά. Τα φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Τα ανοίγουμε σε περίπου 1 βδομάδα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Αφού ανοίξετε το βαζάκι το διατηρούμε στο ψυγείο.