Λάχανο ογκρατέν με ζαμπόν
2013-07-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4φλ.λάχανο ψιλ/νο
3καρότα τριμμένα
1μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
6φέτες ζαμπόν ψιλ/νες
Αλατοπίπερο
1φλ.γάλα
2αυγά
2φλ.γκούντα
1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη
Λάδι
Λίγη φρυγανιά τρίμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το λάχανο , τα κρεμμυδάκια , το κολοκυθάκι και τα καρότα σε χαμηλή φωτιά ώστε να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζαμπόν. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε σε ταψάκι λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα, το τυρί και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό τα λαχανικά μας και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το κόψουμε σε κομμάτια και να σερβίρουμε.