Κολοκυθάκια σαν λαζάνια με κιμά και ανθότυρο
2013-07-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
10κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήλος
Λάδι
Φρυγανιά τρίμμα
2γλ.γκούντα τριμμένο
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΙΜΑ
1κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
Λάδι
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.σ.βασιλικός ξερός
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ
1/2κιλό ανθότυρο
2αυγά
Αλατοπίπερο
1φλ.γκούντα τριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2φλ.χυμός ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
3-4σταγόνες Tabasco
1 ½ φλ.χλιαρό νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε να μην κολλήσει το κρέας αλλά να διαλυθεί. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό ή και λίγο παραπάνω και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τον κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο και με ένα πιρούνι το θρυμματίζουμε. Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, το γκούντα και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε πολύ καλα. Για τη σάλτσα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα σιγοβράζουμε 15 λεπτά και την κρατάμε κι αυτή στην άκρη. Ψήνουμε τις φέτες του κολοκυθιού στο γκριλ του φούρνου ή αν έχουμε σε κάποιο αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις, τύπου γκριλιέρα. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε μέσα τις μισές φέτες του κολοκυθιού και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ανθότυρου. Με ένα κουτάλι το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω τον κιμά και τον απλώνουμε αραιά. Στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ραντίζουμε λίγο εξτρά λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά με το ταψί μας καλυμμένο με αλουμινόχαρτο κι άλλα 20 χωρίς αυτό. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.