Loader

Ψευτοσουφλέ μελιτζάνας

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

1μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια

2μέτριες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

Λάδι

Αλατοπίπερο

200ml κρέμα γάλακτος

3φέτες μπέικον ψιλ/νες

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1φλ.γκούντα ή ένταμ τριμμένο

1/3φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το μπέικον. Το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα και τηγανίζουμε τους κύβους της μελιτζάνας. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι και σοτάρουμε τις ντομάτες και τα φρέσκια κρεμμύδια. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και το μπέικον. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το γκούντα ή το ένταμ(ότι χρησιμοποιήσουμε)και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο σκεύος για σουφλέ. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Το σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *