Βλίτα με κρούστα γιαουρτιού
2013-07-14- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 ½ φλ.βλίτα βρασμένα και κομμένα
1πράσο κομμένο σε ροδέλες
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.δυόσμος ξερός
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
200γρ.γιαούρτι
250γρ.ανθότυρο
Αλατοπίπερο
1/3φλ.γάλα
1αυγό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Ρίχνουμε τα βλίτα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο. Ανακατεύουμε κι αφού λαδώσουμε ένα πυρέξ μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Βάζουμε στο multi όλα τας υλικά για την κρούστα και τα χτυπάμε ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα γιαουρτιού πάνω στα υπόλοιπα υλικά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.