Καλοκαιρινό τουρλού
2013-07-14- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
2σκελ.σκόρδο
Αλατοπίπερο
Λάδι
1κ.σ.βασιλικός ξερός
1κ.σ.δυόσμος ξερός
1ντομάτα τριμμένη
1πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
Οδηγίες
Βήμα 1
Αραδιάζουμε σε πυρέξ τις μελιτζάνες, την πατάτα και την πιπεριά. Διασκορπίζουμε από πάνω την τριμμένη ντομάτα. Βάζουμε στο multi το σκόρδο, το λάδι, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε με αυτό τα υπόλοιπα λαχανικά και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό. Καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά. Το τρώμε ζεστό ή κρύο ως κυρίως πιάτο ή ως συνοδευτικό για μπιφτέκια ή ψητό κρέας.