Κουνουπίδι κρασάτο με κάρυ
2013-07-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μικρό κουνουπίδι χωρισμένο σε φουντάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.λευκό κρασί
1κ.σ.κάρυ σκόνη
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κάρυ. Συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό αν χρειάζεται όταν απορροφηθεί το αλκοόλ και σιγοβράσουμε για 20 λεπτά. Το σερβίρουμε ως σαλάτα ή ως κύριο γεύμα με ψάρι ή ρύζι.