Σπανακόρυζο κρασάτο
2013-07-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό σπανάκι
1φλ.ρύζι καρολίνα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.κρασί λευκό
1λίτρο ζωμός λαχανικών
3κρεμμύδια φρέσκα
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
Χυμό 3 λεμονιών
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
Φέτα θρυμματισμένη προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε και το ρύζι και αφήνουμε 1 λεπτά να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα.