Πατάτες και κολοκυθάκια ογκρατέν
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(2.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2φλ.ηλιέλαιο
1κιλό πατάτες
1/2κιλό κολοκυθάκια
100γρ.παρμεζάνα τριμμένη
100γρ.έμενταλ τριμμένο
3κ.σ.βούτυρο
2κ.σ.φρυγανιά τρίμμα
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1λίτρο γάλα
3κ.σ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3κ.σ.βούτυρο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας διαρκώς το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι ελαφρά τα λαχανικά μας να μαλακώσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά. Στρώνουμε τις ροδέλες των λαχανικών όρθιες εναλλάξ. Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε τέλος και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα.