Ψητά λαχανικά με σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι
2013-07-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 πατάτες σε ροδέλες
2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες στα 4
3κολοκυθάκια σε ροδέλες
2 μελιτζάνες σε ροδέλες
1φλ.χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
200γρ.γιαούρτι
1κ.σ. ταχίνι
1 πρέζα κύμινο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Αραδιάζουμε ομοιόμοεφα όλα τα λαχανικά μας σε ταψί. Ρίχνουμε το μισό λάδι και αλατοοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά. Εντωμεταξύ βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε κατσαρολάκι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο και ½ ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει η μιση. Για τη σάλτσα γιαουρτιού , ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τη αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Βγάζουμε τα λαχανικά από το φούρνο και περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού δίπλα για να βάλει ο καθένας όση θέλει.