Σπανακόρυζο της Ζαννέτ
2013-07-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1 φλ.ρύζι γλασέ
1/2φλ.λάδι
1 κρεμμύδι ψιλνο
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
½ ματσάκι άνιθος
Χυμό 2 λεμονιών
½ ποτήρι λευκό κρασί
2φλ.χυμό ντομάτας
Αλατοπίπερο
1κ.σ.πιπέρι καγιέν
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μας. Ρίχνουμε το σπανάκι και τον άνιθο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί κσι ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο, το καγιέν και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ,περίπου 15 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μην κολλήσει το ρυζάκι μας και βράζουμε άλλα 15 λεπτά. Στο τέλος περιχύνουμε και το χυμό λεμονιού. Προσέχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό.