Πιπεριές κέρατο γεμιστές
2013-07-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
6- πιπεριές κέρατο(διάφορα χρώματα)
1φλ.ρύζι γλασσέ
1 κρεμμύδι
1 σκελ.σκόρδο
½ ματσάκι μαιντανός
1 καρότο
1/2φλ.σταφίδες ξανθές
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ τζίντζερ τριμμένο
1/2κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1/2ποτήρι κόκκινο κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε 2-3 κ.σ. λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε εκεί το κρεμμύδι,το σκόρδο,τον μαιντανό και το καρότο, που έχουμε πολτοποιήσει στο Multi. Εννοείται πως μπορείτε απλά να τα ψιλοκόψετε. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ρύζι, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και το τζίντζερ, καθώς και λίγο νεράκι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά, όχι τελείως στεγνό.Ρίχνουμε και τις σταφίδες. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις ανοίγουμε από το καπάκι , χωρίς να το κόψουμε τελείως. Αδειάζουμε τα σπόρια και ξεπλένουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα ρυζιού που ετοιμάσαμε και τις βάζουμε στη σειρά σε ένα ταψάκι. Περιχύνουμε με λίγο νεράκι και λίγο λαδάκι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 200C