Loader

Κινέζικη πικάντικη σούπα

2013-07-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1φλ.καλαμπόκι (κατ/νο)

2φλ.σπανάκι ψιλ/νο

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να και λίγα ακόμα για το σερβίρισμα

2ντομάτες τριμμένες

2κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1/2κ.γλ.μπούκοβο

4φλ.ζωμός λαχανικών

Soya sauce για το σερβίρισμα

2κ.σ.κορν φλάουρ

2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το μπούκοβο και το σκόρδο. Προσθέτουμε το σπανάκι, τις ντομάτες και το καλαμπόκι. Περιχύνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 15 λεπτά. Ανακατεύουμε λίγο από το ζωμό με το κορν φλάουρ και το αλατοπίπερο και ρίχνουμε σιγά σιγά στη σούπα ανακατεύοντας. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά άλλα 5 λεπτά. Όσο βράζει η σούπα τόσο πήζει. Χτυπάμε καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε λίγο λίγο στη σούπα χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με τη σόγια και μοιράζουμε σε πιάτα αμέσως μαζί με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *