Κοτόσουπα αυγολέμονο με κριθαράκι και άνιθο
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/3από το ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
2μέτρια καρότα τριμμένα
Χυμό 1 λεμονιού
1αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
3/4φλ.κριθαράκι
3φλ.ζωμός από το κοτόπουλο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό το κοτόπουλο. Το σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη 3 φλιτζάνια από το ζωμό. Βάζουμε το ζωμό αυτό στην κατσαρόλα μαζί με τον άνιθο, λίγο λάδι, τα καρότα και μπόλικο αλατοπίπερο. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Σβήνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε καλά το αυγό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο από το ζεστό ζωμό , ανακατεύοντας για να πάρουν την ίδια θερμοκρασία. Μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή κι αν θέλουμε προσθέτουμε επιπλέον χυμό λεμονιού.