Πρασόσουπα με λάχανο και καπνιστή μπριζόλα
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
2πράσα χοντροκομμένα
2σκελ.σκόρδο
1κρεμμύδι
1λίτρο ζωμός λαχανικών
Λάδι
Χυμός λεμονιού
Αλατοπίπερο
2φλ.λάχανο ψιλ/νο
1/2κ.σ.μπούκοβο
80γρ.καπνιστή μπριζόλα ψιλ/νη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα πράσα με το ζωμό να βράσουν για 25-30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την πολτοποιούμε στο multi. Την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με λάδι, χυμό λεμονιού κατά τα γούστα μας, αλατοπίπερο και το μπούβο. Βάζουμε τη σούπα να πάρει άλλη μια βράση. Εντωμεταξύ βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε το λάχανο. Το βγάζουμε στην άκρη και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε την μπριζόλα να τσιγαριστεί. Σερβίρουμε τη σούπα διασκορπίζοντας από πάνω κουταλιές από το τηγανητό λάχανο και την καπνιστή μπριζόλα.