Εξαιρετικό βελουτέ μπρόκολου
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1Μπρόκολο κομμένο σε φουντάκια
1μεγάλη πατάτα
1πράσοκομμένο σε ροδέλες
1σκελ.σκόρδο
1μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.μπούκοβο
3φλ.ζωμός λαχανικών έτοιμος ή σπιτικός
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε τα λαχανικά σε κατσαρόλα με λάδι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο και αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πολτοποιούμε στο multi. Τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση για να σερβίρουμε. Αν είναι πολύ νερούλη βράστε την λίγο ακόμα. Αν είναι πλύ πηχτή ρίξτε λίγο νερό και αφήστε να πάρει μια βράση.