Σούπα με λαχανικά αυγολέμονο
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.2 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μέτρια πατάτα κομμένη σε κυβάκια
2κολοκυθάκια τριμμένα
1καρότο τριμμένο
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
4κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.ρύζι νυχάκι
5φλ.νερό ή ζωμό λαχανικών
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι ,την πατάτα, το καρότο, τα κολοκυθάκια και το σέλινο με λάδι, αλατοπίπερο και το ζωμό ή το νερό. Σιγοβράζουμε 20 λεπτά. Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι και βράζουμε άλλα 20 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε με την κουτάλα λίγο λίγο από το ζωμό στα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα. Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να πάρει το αυγολέμονο τη θερμοκρασία της σούπας χωρίς να προλάβει να ψηθεί από τη ζέστη.