Τραχανάς σούπα με πάπρικα και φέτα
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(2 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250gr.τραχανάς ξινό
Αλατοπίπερο
5φλ.νερό χλιαρό ή ζωμός λαχανικών
1κ.σ.πάπρικα
2κ.σ.βούτυρο
150γρ.φέτα τριμμένη
1φλ. Γάλα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το αλατοπίπερο και το βούτυρο και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε σιγά σιγά τον ξινό τραχανά, ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, ρίχνοντας από πάνω την τριμμένη φέτα.