Πλιγουρόσουπα κοκκινιστή
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.χυμός ντομάτας
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2ντομάτες χοντροκομμένες
1κ.γλ.βασιλικός ξερός
1κ.γλ.κόλιαντρος κοπανισμένος
1κ.γλ.δυόσμος ξερός
1λίτρο νερό
1 ½ φλ.πλιγούρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τις φρέσκιες ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το νερό. Πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο, τον βασιλικό και τον δυόσμο και βράζουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το πλιγούρι και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά. Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με θρυμματισμένη φέτα.