Σούπα με ντομάτα μανιτάρια και πατάτες
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.μανιτάρια σε φέτες
2κ.σ.λάδι
1κ.σ.βούτυρο
2πατάτες κομμένες σε κυβάκια
2καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Αλατοπίπερο
1κ.σ.πάπρικα
1/2φλ.λευκό κρασί
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2ντομάτες ψιλ/νες
1λίτρο ζωμός λαχανικών
Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και μόλις λιώσει το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πατάτες και τα καρότα. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Συμπληρώνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα πασπαλισμένη με μπόλικο μαϊντα